כמה דברים שלמדתי על אוכל בהונג-קונג

נכתב בתאריך 26/5/2016 בשעה 11:20 מאת ליאור

ניהאו.

היום הבוקר חזרתי מנסיעת עבודה קצרה להרצאה בהונג קונג. שם פגשתי בחור נחמד בשם דניאל צ'אנג.

20160524_192615 (660x371)

דניאל הוא שף מוכשר. הוא למד בקורדון בלו, התמחה באנגליה ובאוסטרליה וכיום הוא גר בהונג-קונג. דניאל לקח אותי לסיור קולינרי מרתק וטעים בהונג-קונג.

יש הרבה יתרונות בחיים במדינות מערביות. אבל בכל מה שקשור למזון, המצב שלנו בקרשים. אנחנו חיים בעידן שבו לשר הבריאות אין ברירה אלה לצאת נגד מקדונלדס ותרבות הג'נק פוד. לפי ארגון הבריאות העולמי,  אחוז האנשים במשקל יתר בארה"ב הוא 72%, בישראל 68% בעוד שבאסיה המצב שונה לחלוטין. סין עם 36% ויפן 29%.

ניסיתי להבין מה הם אוכלים שם? ואיך זה שאוכל יכול להיות טעים והרבה יותר בריא?

התחנה הראשונה של דניאל היתה השוק. שוק מרהיב וססגוני. הונג-קונג היא השער לכל אסיה ולכן יש בה הכל ומכל טוב. פירות, ירקות, בשר והמון, אבל המון סוגים של דגים ומאכלי ים.

"הסוד הוא בטריות" סיפר דניאל. "אתה רואה את מה שאתה קונה חי". זה לא משומר וללא תוספות. הכל טרי.

20160524_175912 (660x316)

אני מודה שזה שהמראה אכזרי וכל מי שצמחוני מטעמי מצפון יכול להזדעזע ובצדק. אבל כך הם חיים אלפי שנים.

שאלתי את דניאל איפה כל חנויות התבלינים? בארץ כל 100 מטר אפשר למצוא בשוק חנות תבלינים אחרת.

"אצלינו התבלינים מגיעים בדרך אחרת לגמרי" הוא ענה ולקח אותי לראות את כל סוגי הדברים שהם מייבשים. הכל מיובש. זה מתחיל בדגים ומאכלי ים וממשיך דרך דברים שיכולים לגרום לכל מי שמגיע מהמערב לבחילה גדולה (מישהו חושק בעטלף מיובש?) כך מגיעים הטעמים הנוספים למנות הטריות שהם מכינים.

20160524_175034 (660x371)

לאחר מכן דניאל לקח אותי למסעדת האווזים הצלויים Kam’s Roast Goose. מסעדה משפחתית קטנה שבה מכינים במשך שלושה דורות אווזים צלויים. אני מודה שמרחוק זה לא נראה משהו (ושוב סליחה עם כל הצמחונים).

20160524_165851 (660x371)

תהליך ההכנה נמשך יומיים שבהם שוטפים, מרתיחים, מצפים במרינדה ראשונה, צולים, מצננים, שמים מרינדה שנייה וצולים שוב. בסוף התהליך יוצא מעדכן שקשה לי לתאר כמה הוא טעים.

אבל הסיפור המעניין כאן הוא לא האוכל אלה הסיפור המשפחתי. במקום רשתות גדולות כמו מקדונלג'ס שדואגות קודם כל לשורת הרווח, בהונג-קונג ובאסיה כולה, מוצאים המון מסעדות משפחתיות שבהם נשמרת מסורת ארוכת שנים של מזון טרי, טעים והרבה יותר בריא מכל מה שאנחנו מכירים במערב. הנה הסיפור של המסעדה שבה אכלנו:

20160524_170139 (660x371)

לסיום הסיור, דניאל לקח אותי לבר על גג אחד הבניינים הגבוהים בהונג קונג, בר שנפתח רק יום קודם לכן. הזמנו כוס יין, התבוננו במראה הנפלא של העיר והנמל והמשכתי ללמוד ממנו על דרך חדשה לגמרי בכל מה שקשור לייחס שלנו לאוכל.

 

20160524_195033 (660x371)

הנוף בהונג קונג (660x369)

למחרת התקיימה ההרצאה מול משתתפים שהגיעו מרחבי סין, קוריאה וסינגפור. הם השתתפו באופן פעיל בהרצאה, צחקו ומחאו הרבה כפיים. במקום שור, הפעם היה (איך לא) דרקון.  

 KC Yeung (4) (660x430)

KC Yeung (11) (660x440)

KC Yeung (5) (660x440)

KC Yeung (10) (660x440)

13254694_10154386707594245_3450035609062217973_o (660x483)