כלב השמירה של הדמוקרטיה עובר לבונקר דיגיטלי

נכתב בתאריך 25/10/2010 בשעה 10:34 מאת ליאור

imageההדלפה הגדולה ביותר בהיסטורה נחשפה לפני ימים ספורים דרך אתר Wikileaks.org.

מעבר למשמעות של המידע עצמו, נולד בתודעת הציבור מותג חדש הלא הוא Wikileaks.

מזה שנים רבות יש אתרי אינטרנט שמציגים הדלפות אבל עכשיו זאת הפעם הראשונה שיש מקום שנחשב אמין, פופולארי וכזה שבו הסיכון למדליף הוא הנמוך ביותר מבין כל המקומות אליהם ניתן להדליף.

אני מניח שאם ענת קם היתה צריכה לבחור היום לאן להדליף את המסמכים שהיו ברשותה, היא היתה שוקלת פעמיים האם לפנות לאורי בלאו. אולי גם אורי בלאו היה מעדיף שענת תפנה ל-Wikileaks ואז הוא היה עושה שימוש במסמכים שפורסמו שם.

נראה את היועץ המשפטי מבקש מ-Wikileaks לגרוס את כל המסמכים שנמצאים ברשותם…

תארו לכם ש-Wikileaks היה קיים בתקופה שועננו התחיל לשקול האם כדאי לו להדליף את המידע שהיה ברשותו. יכול להיות שאם Wikileaks היה קיים בתקופתו, הוא היה נשאר אלמוני עד היום.

בכל מקרה, יכול להיות שאם Wikileaks היה קיים בתקופתו, הוא היה נשאר אלמוני עד היום.

אני לא נוקט עמדה לגבי עצם המעשה של ההדלפה. ישנם מקרים שבהם ההדלפות חשובות מאוד ופעמים שבהם הם מסכנות חיי אדם.

אבל דבר אחד בטוח – קרה משהו משמעותי השבוע.

הסיכון הכרוך בביצוע הדלפה ירד בצורה משמעתית. הרבה אנשים שחוששים מסכנת ההדלפה יקבלו בטחון עצמי, יעשו שימוש ב-Wikileaks וסביר שכמות ההדלפות תגדל בצורה משמעותית.

לכן Wikileaks יהפוך להיות הסיוט הגדול ביותר של כוחות הבטחון בישראל ובמדינות רבות בעולם.

גם הצנזור הצבאי יהפוך להיות פחות רלוונטי. הדלפות על צה"ל ל-Wikileaks עוקפות את הצנזור, ומאפשרות לעיתונות הישראלית לצטט מקורות זרים, ולצורך העניין Wikileaks עונה על ההגדרה 'מקורות זרים'.

בדיוק כמו שהמדיה החברתית גורמת למהפיכה בתחום השקיפות במגזר העסקי, Wikileaks יגרום לשקיפות במגזר הציבורי.

כלב השמירה החדש של הדמוקרטיה עובר לבונקר והוא פועל דרך האינטרנט.

כלב טוב?

תלוי את מי שואלים.