סיכום היום השני ב-TED

נכתב בתאריך 27/2/2013 בשעה 9:37 מאת ליאור

היום השני בטד עומד בסימן השראה.

הלוואי והייתי יכול להעביר לכם את תחושת ההשראה שיש לי באמצעות הכתיבה בבלוג אבל לצערי זה יהיה בלתי אפשרי.

הסיבה שרבים אוהבים לצפות בהרצאות טד דרך האינטרנט ורבים נוספים מוכנים לשלם מחיר גבוה מאוד כדי להשתתף באירוע היא השראה. והיום הזה היה מלא בהשראה.

השיא של היום היה ההכרזה על הזוכה ב-TED Prize (שמקבל מיליון דולר), Sugata Mitra. Sugata הוא חוקר בתחום החינוך שמציע לפתח מודל חדש למערכות חינוך בכל רחבי העולם.

הרעיון שלו מבוסס על מחקרים וניסויים רבים שהוא ערך במסגרתם הוא מצא כיצד אפשר להחזיר את הסקרנות לתהליך הלמידה ולאפשר חינוך מסוג חדש לגמרי. אנסה לתמצת את הרעיון: התפקיד של המורה הוא לשאול את התלמידים שאלות מעניינות ואז להיעלם. כן כן. להיעלם ולתת להם לחקור ולמצוא את התשובות בעצמם. בסוף, המורה צריך לראות את מה שהתלמידים עשו, לשבח אותם ולתת להם מוטיבציה להמשיך ולהיות סקרנים וללמוד לבד.

הנה קישור לסיכום ההרצאה והמשאלה שלו. אני מקווה שהוידאו עם ההרצאה שלו יעלה לאויר בקרוב ותוכלו להתרשם ישירות מהדברים שהוא אמר.

clip_image002

מעבר לזה, היום הזה היה מלא בהרצאות וחוויות נפלאות.

ניסיתי את המשקפיים החדשים של גוגל הלא האם ה-Google Glass.

מפעילים אותם באמצעות דיבור. אפשר לבצע חיפושים באינטרנט, לצלם ולשתף תמונות. אבל אולי השימוש המעניין ביותר שלמדתי עליו היום הוא האפשרות לשדר שידור חי של כל מה שהמשקפיים מצלמות למישהו דרך האינטרנט. כך לדוגמא, אם אשתמש במשקפיים תוך כדי טיול בחו"ל, אוכל לשדר לאשתי ולילדים את כל מה שאני רואה בשידור חי ובכך לאפשר להם לחוות ביחד איתי את הטיול…

clip_image004

היו לא מעט הרצאות על רובוטים. אם חשבתם שהמקסימום שרובוט ביתי יכול לעשות זה לשאוב אבק, תחשבו שוב. בשנים הקרובות נראה רובוטים זולים שיעזרו לנו במשימות הבית, משימות כמו סידור הקניות במקרר ואפילו ראינו רובוט שמאפשר לילדים לשחק מחבאים כאשר הרובוט מחובר למישהו באמצעות Video Conference.

clip_image006

ההרצאה של בונו, סולן U2, היתה נפלאה. הוא הראה כיצד המאמצים והמשאבים הרבים שמשקיעים פילנטרופים (הוא בניהם) מביאים למצב שבו תוך 20 שנה העוני במדינות העולם השלישי עשוי להיעלם.

clip_image008

בסוף הערב היתה מסיבה ובה הזדמנות לשוחח באווירה נעימה עם אנשים מרתקים. שוחחתי וקיבלתי לא מעט השראה מקן רובינסון, דן אריאלי, כריס אנדרסון (עורך Wired לשעבר) ורבים נוספים.

לסיכום, כמו שאתם יכולים להתרשם, אני ב-High … 🙂

  • איזה כיף לך .
    תודה על השיתוף.
    תמשיך לעדכן אותנו 🙂

  • תודה שאתה משתף ליאור. תמשיך ליהנות!

  • המשקפיים של גוגל מאוד מעניינות. 

    פרט לטכנולוגיה ולרעיון החדשני (לאזרחים כמובן, בצבא זה קיים כבר זמן מה) – האם ישנם נתונים אודות הקרינה הנפלטת מהמכשיר? 
    הוא נמצא באיזורים רגישים מאוד של הראש – ומעניין לבחון את הנושא